Не бійтеся ділитися, а ми зробимо все можливе, щоб вам допомогти

2022-03-01Орден, Кустодія

Молімося за Україну

Лист генерального міністрf

Рим, 26 лютого 2022

Дорогі брати!

Нехай Господь обдарує вас миром!

Цими днями ЗМІ по всьому світу постійно повідомляють про трагічну подію – початок війни проти України. Те, що відбувається в цій близькій нам країні – це акт насильства, якого ніколи не повинно було бути, тому що він приносить стільки болю: гинуть люди, руйнуються споруди, сім’ї залишаються без даху над головою, усе суспільство переживає страх і розгубленість, а замість миру, замість спокою, в серцях людей народжується невпевненість і відчай.

Капуцини повернулися в Україну 26 років тому, після розпаду Радянського Союзу. У липні минулого року під час свого братерського візиту я мав можливість особисто відвідати братів. Сьогодні в Україні є 7 наших спільнот, в яких проживає 36 братів, половина з яких місцеві, а решта – з Польщі.

Усі вони, незважаючи на ситуацію, виявили бажання залишитися в Україні, розділяючи долю цього народу. Ми вдячні їм і хочемо бути з ними в цей час. Деякі монастирі приймають людей, які там ночують, шукаючи безпечнішого притулку від бомбардувань. У наших костелах ми молимося, відбувається адорація Пресвятих Дарів, брати намагаються бути опорою для всіх. Я сказав їм, щоб не боялися щедро ділитися ресурсами, які є в їхньому розпорядженні, а ми зробимо все можливе, щоб допомогти їм.

Усвідомлюючи, що драма війни стосується не лише України, а й багатьох інших частин світу, і що багато наших співбратимів разом із багатьма християнами зазнають переслідувань, іноді навіть жорстоких, давайте охоче відповімо на запрошення Папи Франциска, об’єднавшись. через нашу молитву та піст за мир в Україні та світі, особливо в середу, 2 березня, Попільну середу. Однак не обмежуймося лише цим днем.

Як і Францискові Ассізькому, Бог довірив нам важливуу місію: нести мир в ім’я нашого Спасителя Ісуса Христа, проголошуючи світові послання Божої любові до людини: це Добра Новина, Євангеліє, яке ушляхетнює відносини між людьми.

Але пам’ятаймо, що наш голос буде дієвим, якщо все почнеться передусім в наших серцях, стараймося, аби нинішні трагічні події в Україні стали нагодою навернутися до Господа, рішуче відновити наш шлях відкритості на Бога і Його любов, щоб побудувати міцніші особисті стосунки з Ісусом Христом. Саме Ісус відкрив нам, що обличчя Бога Отця є обличчям безумовної любові до людини, до кожної людини, і що це обличчя прощення. Таким чином зможемо зробити свій внесок у дарування братам, яких зустрічаємо, надію і життя, а не руйнування та смерть.

Братам, які в Україні, виражаємо свою близькість і захоплення!

Маріє, Царице миру, молись за нас!

Нехай моє благословення супроводжує вас усіх.                     .

Бр.Роберто Дженуін

Генеральний міністр OFMCap

Новини спільнот

Діяльність



Padre Pio